Visuele identiteit

In één oogopslag uitstralen waar je organisatie voor staat?

Hoe wil jij als bedrijf graag gezien worden? Hoe zorg je ervoor dat je beter gezien en gevonden wordt en daarbij meteen ook uitstraalt waar je voor staat? Passen je logo, het kleurgebruik, lettertypes en de beeldtaal bij wie je als bedrijf bent? Kortom, hoe zit het met je visuele identiteit?

Een sterke identiteit omvat alles wat onder grafische vormgeving valt en zorgt voor een goede eerste indruk. Je verhaal is natuurlijk belangrijk, maar de manier waarop je visueel naar je (toekomstige) klanten communiceert, is minstens zo belangrijk. Wanneer iemand je site bezoekt, een brochure doorbladert of simpelweg je logo ziet, wil je daarbij een gevoel overbrengen. Wie ben je? Waar sta je als bedrijf voor? Een doordachte en goed vormgegeven visuele identiteit zorgt daarvoor. Een visuele identiteit communiceert het DNA van je organisatie helder en standvastig, op een manier die zoveel mogelijk positieve associaties met je organisatie oproept.

Creatief concept

Bij het ontwikkelen van je visuele identiteit is het zaak om je goed in te leven in de kernwaarden van je organisatie en je dienst of product. Wat wil je uitstralen? Welke beelden, kleuren, vormen en tone of voice passen bij je merk? Alles komt vervolgens samen in een creatief concept, dat bestaat uit gemotiveerde keuzes voor beeld, met meestal ook een verhaal of pay-off en andere relevante uitingen die je kernwaarden ondersteunen. Het creatief concept vormt het uitgangspunt voor alle communicatie en uitingen. Zo ontstaat een consistent verhaal en zorg je voor de beste eerste indruk die past bij het DNA van je bedrijf.

Huisstijlontwikkeling

Als organisatie wil je altijd een positieve indruk maken, op bestaande maar vooral ook nieuwe klanten. Een huisstijl faciliteert de identiteit van je organisatie en communiceert je identiteit duidelijk en herkenbaar op alle kanalen. Onderdeel van een huisstijl zijn het logo, de gebruikte lettertypen, kleuren en beelden maar ook de verhoudingen en vormen van de uitingen. Zelfs de papier- en materiaalkeuze voor traditionele communicatie is vaak onderdeel van de huisstijl. Een goede huisstijl maakt je merk herkenbaar en roept een gevoel, een associatie op. Het is belangrijk om de visuele identiteit en de huisstijl goed op elkaar af te stemmen. Een creatief concept vertalen naar een praktische huisstijl is werk voor specialisten. Benieuwd wat een (nieuwe) huisstijl voor je organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met Rob.

Logo ontwerp

Een belangrijk onderdeel van de huisstijl is een onderscheidend en herkenbaar logo. Een goed logo is waardevol en wordt gekoesterd. Wil je herkenbaar zijn? Dan is een goed logo onmisbaar. Het is alleen wel de kunst om te zorgen voor een origineel, toepasbaar, positief én effectief logo. Tegelijkertijd is het belangrijk om ten opzichte van andere organisaties te zorgen voor voldoende onderscheid. De kleuren en vormen van het logo ondersteunen de uitstraling van je bedrijfsidentiteit. Burobree denkt hierin graag met je mee. 

Beeldconcept

Een beeldconcept draagt bij aan sterke bedrijfscommunicatie. In communicatie gaat het namelijk om veel meer dan alleen tekst. Het beeld is minstens zo belangrijk en als het om een eerste indruk gaat misschien nog wel belangrijker. Krachtige beelden benadrukken het verhaal en de kernwaarden van je organisatie. Een doordacht beeldconcept zorgt voor herkenning en blijft je klanten of bezoekers bij.

Van volledig nieuwe visuele identiteit, tot huisstijl, logo of beeldconcept. Burobree koestert de kern van je organisatie en vertaalt je strategie en communicatiedoelstellingen naar sprekende concepten, zonder in hokjes te denken.