Op afstand een geavanceerde microscoop reserveren? Het kan bij het Erasmus OIC

Het Erasmus Optical Imaging Centre (OIC) is een kernfaciliteit van het Erasmus MC en heeft een lange staat van dienst in het ontwikkelen van innovatieve beeldvormende assays en analysemethoden en -software.

Voor het Erasmus OIC ontwikkelde burobree een nieuwe identiteit en website. De focus van de website ligt op het ontsluiten van specialistische informatie over de faciliteiten, het aanbieden van trainingen en het publiceren van onderzoeken en nieuwe ontwikkelingen in de microscopie. Via de website kunnen gebruikers zich direct inschrijven op het cursus aanbod en zelfs op afstand een microscoop reserveren via een boekingssysteem.

Ondanks dat het Erasmus OIC een onderdeel is van het Erasmus MC is het werkveld en de doelgroep compleet anders. Waar het Erasmus MC als voornaamste doelgroep patiënten en bezoekers heeft is de communicatie van het OIC juist gericht op vakgenoten, studenten van  universiteiten en onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland. Omdat de doelgroep zo anders is gekaderd lag de keuze voor een zelfstandig opererende website voor de hand.

Design rationale

De basiskleur van de identiteit is donkerblauw, bijna zwart. Vanuit de gedachte dat microscopisch onderzoek altijd plaats vind in een laboratorium achtige omgeving zonder daglicht. Het tot de verbeelding sprekende microscopisch beeldmateriaal komt op deze donkere basis het beste tot zijn recht. 

Het logo, dat lang geleden ontworpen is door één van de oprichters, is licht aangepast om te voldoen aan de eisen van responsive web design. De betekenis van het logo (het kijken door een oculair van een microscoop en het gebruik van de primaire lichtkleuren rood, groen en blauw) is doorvertaald in verschillende interactieve elementen van de site.

Een ander in het oog springend element is het gebruik van focus vs out-of-focus in de header en het hoofdmenu van de site. Een intuïtieve verwijzing naar het scherpstellen van een microscopisch beeld. 

Techniek

De website is opgebouwd met het WordPress CMS met zo min mogelijk toeters en bellen (plugins, page builders, etc.). Hierdoor is de site gebruiksvriendelijk voor de redactie, goed beveiligd en zo veel mogelijk ‘future proof’. 

Bekijk erasmusoic.nl

Credits

Beeldmateriaal: Erasmus OIC
Development: Grafisch Lokaal