Bauke Groothuis Interior Design

Ruimte voor jou

Bij interieurontwerp denk je al snel aan styling en trends die in de buitenwereld populair zijn. Veel ontwerpers in de branche presenteren zichzelf sierlijk, liefelijk en trendy. Bauke Groothuis Interior Design doorbreekt deze trend en begint juist bij de persoonlijkheid van de gebruikers van de ruimte.

De opdracht

Ontwikkel een visuele identiteit die zowel persoonlijk als professioneel aansluit bij het uitgangspunt van het werk van Bauke Groothuis: de persoonlijke ruimte van de opdrachtgever staat centraal.

Design rationale

Voor Bauke Groothuis ontwikkelde Rob een adaptieve stijl gebaseerd op de plattegrond van een ruimte. Het logo, opgebouwd uit verfijnde lijnvoering, is een plattegrond die ontstaat vanuit de initialen BG. De vormentaal en het kleurgebruik passen zich aan aan elk project. De plattegrond van het project wordt gebruikt als een stansvorm en het kleurenpalet ontstaat uit de mix & match van de keuzes in het interieurontwerp. De typografie is functioneel en de schreefletter benadrukt het persoonlijke karakter van het werk.

Resultaat

Een verfijnde en tactiele identiteit die zich aanpast aan zijn/haar omgeving. Precies zoals Bauke Groothuis het liefst zelf te werk gaat voor haar opdrachtgevers. 

Credits

Fotografie: Bauke Groothuis Interior Design