Stay safe bij Kunsthal Rotterdam

In minder dan twee weken tijd ontwikkelde burobree een routing- en signingsysteem voor de heropening van Kunsthal Rotterdam in coronatijd.

Een vaste route in een gebouw om te verdwalen

Je kan de ‘stay safe’ routing en signing in het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw bijna niet missen. Alle, aan corona gerelateerde, communicatie is uitgevoerd in een helder groene kleur (we noemen het graag ‘medical green’) en zo veel mogelijk bevestigd op de vloer. De signing voelt daardoor echt als een tijdelijke extra laag in het gebouw. Een laag die bezoekers en medewerkers helpt om op een veilige manier het museum te bezoeken.

Omdat de Kunsthal een museum is zonder vaste collectie veranderd de route na verloop van tijd bij het openen of sluiten van een tentoonstelling. Om hierin te voorzien is het routingsysteem opgebouwd uit modulaire elementen. Het systeem bestaat uit lijnen, stippellijnen (kruispunten),  pijlen, wachtmomenten en zitaanduidingen op anderhalve meter en diverse communicatiemiddelen.

Luid en duidelijk waar het moet, subtiel waar het kan

Bezoekers dienen voorafgaand aan een bezoek online een ticket en tijdslot te boeken. Bij aankomst is er buiten een anderhalve meter wachtrij en worden de huisregels toegelicht.

Per ruimte (hal) wordt door middel van pictogrammen aangegeven wat de capaciteit is van de ruimte. Ook belangrijkste huisregels worden hier herhaald. In de tentoonstellingsruimtes (hallen) is de route zo intuïtief mogelijk gemaakt en is de toepassing van signing subtiel. Dit om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de beleving die een bezoeker verwacht in een museum.

Credits

Identiteit & basis bewegwijzering: Teldesign