Thuis in intellectual property

Iedereen met een nieuw idee, uitvinding of creatie zou bescherming hiervan moeten overwegen. Bij IP Maison kan je terecht voor advies over octrooien, merken, modellen, handelsnaam en auteursrecht. IP Maison, thuis in intellectual property.

Opdracht

IP Maison is het nieuwe merk van Marc van der Velden, een Nederlands en Europees octrooigemachtigde ondernemer. Vanuit de kernwaarden kwaliteit en laagdrempeligheid maar ook ‘gewoon antwoord geven op de vraag en de klant niet belasten met overbodige info’ ontwikkelde burobree een uitdagende smoel voor de onderneming.

Onderdeel van de opdracht was ook de restyling van het bestaande merk onlinepatents.eu. Onlinepatents is een platform waar je online, in een paar eenvoudige stappen, een zaak kan maken van de bescherming van je intellectueel eigendom. IP Maison biedt full service ondersteuning en advies over octrooien, merken, modellen, handelsnaam en auteursrecht. Het creëren van een visuele verwantschap tussen beide merken was een belangrijk uitgangspunt.

Design rationale

Het logo van IP Maison verbeeldt bijna letterlijk de betekenis van de naam (Intellectual Property Huis). De gekantelde I en P vormen een tekening van een huisje met een gazon: jouw idee, jouw (t)huis. De eenvoud van de tekenstijl sluit goed aan bij de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit van IP Maison. De fotografie beeld de vorming van nieuwe ideeën uit. Vrij abstract zodat de klant zich goed kan verplaatsen in het idee van intellectueel eigendom.

Bezoek ipmaison.eu

Credits

Fotografie: Shutterstock / Unsplash
Web development: IP Maison