Het eetbare landschap

Forêt Atelier is de ontwerpstudio en het mobiele laboratorium van Maidie van den Bos. Als botanisch sommelier, sensorisch kunstenaar en ruimtelijk ontwerper onderzoekt zij hoe je de smaak, geur en textuur uit het ons omringende landschap kan bewaren, proeven en (her)beleven.

De opdracht

Sinds 2014 opereert Maidie als sommelier onder de Nederlandse naam ‘Bloesembar’ op tal van festivals en evenementen. Nu, zes jaar later, is er meer samenhang in haar werk dat plaatsvind op het snijpunt van ecologie, kunst en ondernemerschap. Het is al lang geen ‘bar’ meer en haar werkveld rijkt tot ver over de grens van Nederland. 

In een aantal strategische sessies ontwikkelden we het verhaal van Forêt en een structuur voor de website. Vanuit dat fundament ontworpen we een nieuwe identiteit die beter aansluit bij het expertise van de onderneming.

Design rationale

Het verhaal achter elk recept, elke interventie en elk product is minstens zo belangrijk als de culinaire beleving zelf. Forêt Atelier wil mensen verbinden met het verhaal van een plek en zijn elementen. Om bewustzijn te creëren over onze omgeving en de verbinding met de natuur.

Met dit idee in het achterhoofd maakten we een modulaire typografische stijl waarin afbeeldingen en verhalen van het landschap (de bron) altijd terugkomen op het eindproduct zelf.

Bezoek foretatelier.com

Credits

Fotografie: Forêt Atelier
Portretfoto: Sofia van den Hoek