Ukelele leren spelen zonder te verdwalen op Youtube

Uke Salon is het Ukelele platform van Wies Peeters, ukelele docent en muzikant onder de artiestennamen Delouise en Kat Skills. Uke Salon biedt online ukelele lessen, abonnementen voor persoonlijke begeleiding en je kan er zelfs je eerste instrument aanschaffen.

De opdracht

De ukelele, een instrument dat makkelijk is om te leren bespelen en ideaal om jezelf te begeleiden als je graag zingt. Er zijn genoeg shops waar je het instrument kan kopen maar zelfstudie is niet makkelijk. Je verdwaald al snel tussen de YouTube tutorials, advertenties en algoritmes. Uke Salon helpt je een handje door alles online samen te brengen. Elke maand nieuwe video’s, liedjes en bladmuziek en online les van een echte artiest. Deze ingrediënten en de lockdown brachten het idee voor de Uke Salon en de wens voor een authentieke identiteit in versnelling.

Resultaat

Een sterk beeldmerk met een herkenbaar kleurgevoel refererend aan de Franse salons, en plek waar mensen bij elkaar kwamen om kunst te maken: sing & play. Een identiteit zonder ingewikkelde vormentaal of fotografie maar een speelse typografische stijl. ‘Hands on’ toe te passen en uitermate geschikt voor animaties en titels in video content.

Bezoek ukesalon.com

Credits

Fotografie: Uke Salon & Unsplash