Eerste hulp bij immigratie in Nederland

De Sofokles App helpt (potentiële) buitenlandse medewerkers bij hun immigratie in Nederland. In de App vinden zij handige informatie en weetjes over werk, wonen en welke documenten zij moeten invullen.

De App geeft de internationale medewerkers inzicht in de formaliteiten die zij vóór en na hun aankomst in Nederland moeten doorlopen. Bijvoorbeeld over welke documenten zij vooraf moeten aanvragen en invullen en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun eigen zorgverzekering de zorgkosten in Nederland dekt. En wat heb je bijvoorbeeld nodig om hier een huis te regelen?

User Interface design

In opdracht van DEARDAN&Friends verzorgde Rob het design van alle assets (onderdelen) en schermen van de App. De in het design toegepaste iconen hebben als thema ‘het universum’, refererend aan de nieuwe wereld die voor de medewerkers open gaat en de snelheid waarmee de App hun ondersteunt in de voorbereiding.

De App start met een inschrijfformulier waarin je het land van herkomst, het bedrijf of instituut waar je gaat werken en de duur van je verblijf in Nederland in kunt vullen. Op basis van deze gegevens maakt de App een handige checklist die gebruikers af kunnen vinken zodat zij direct weten welke acties afgehandeld zijn en welke stappen ze nog moeten nemen voor, tijdens en na hun verblijf in Nederland.

Credits

Strategie, concept en copy: DEARDAN&Friends
UI design: burobree