Meer impact op maatschappelijke thema’s door het ontsluiten van kennis, adviezen en standpunten

Publicspace.nl is het onafhankelijk denknetwerk ter bevordering van maatschappelijk ondernemerschap in Nederland. Met onderzoek en adviezen, artikelen in de media en presentaties op congressen stimuleert Public Space Foundation het debat en brengt het maatschappelijke pioniers onder de aandacht. Dr. Steven P.M. de Waal is de oprichter en drijvende kracht achter dit netwerk.

Voor Publicspace.nl bedacht Rob, in samenwerking met Grafisch Lokaal en ContentKings een levendige website die de bezoeker stimuleert om verder te lezen en op de hoogte brengt van relevante evenementen en publicaties. De website geeft het gevoel dat er veel te halen is en wordt gepresenteerd als een grote grabbelton. Als onderdeel van het project is ook de identiteit van de Public Space Foundation aangescherpt.

Diversiteit in content, helderheid in navigatie

Het rijke archief (500 blogposts sinds 2001) met blogs, essays, rapporten, interviews, recensies, columns, presentaties, videointerviews, boekbesprekingen, publicaties en krantenberichten ging op de schop en is helder ingedeeld op basis van drie actuele thema’s. Navigeren op thema is eenvoudig door het gebruik van kleurcodering en de functionele insteek van het ontwerp.

Vernieuwing op alle fronten

Naast het vernieuwen van de website is Rob mede verantwoordelijk voor het ontwerp van de online nieuwsbrief, het verbeteren van het Linkedin profiel van Steven de Waal en het ontwikkelen van hands-on templates voor het presenteren van publicaties.

Bezoek publicspace.nl

Credits

Redactie en regie: ContentKings & Marijke Dinnissen
Development: Grafisch Lokaal
SEO: Martijn Hoving